El-kontra

Elektriske kontrabasser, også kalt el-kontrabass eller EUB (electric upright bass), bruker ofte egne strengesett, laget spesielt for dette formålet. De vi har i vårt sortiment er hovedsakelig tiltenkt instrumenter fra NS Design, men kan som regel også brukes på lignende modeller. Man kan også bruke ordinære strengesett til kontrabass på disse, men vær obs på at ikke alle el-kontrabasser har samme mensur/skala-lengde som de akustiske. 

I noen tilfeller, slik som Ibanez UB804-MOB, er mensuren 34 tommer, det samme som en standard bassgitar. Disse er faktisk satt opp med D’Addario Chromes fra fabrikk, flatwound-strenger opprinnelig tiltenkt bassgitarer. 

Valg av strenger til el-kontrabass, kan enkelt deles opp i to deler: Skal det høres tilnærmet likt ut en akustisk kontrabass? Skal instrumentet brukes til mer utradisjonelle ting, med effekter osv? Det finnes ikke noe riktig svar her, men hva du er ute etter bør tenkes gjennom før eventuelt innkjøp av nye strengesett. 

Alle strengesett du finner her er i 3/4-mensur og standard/orkester-stemming, med mindre annet er oppgitt

OBS: Det regnes ikke som garanti- eller reklamasjons-sak, dersom strengene ryker på grunn av faktorer som feil ved installasjon, feil mensur/skala-lengde på strengene eller at de monteres på instrumenter de ikke er ment å brukes på. Kontakt oss gjerne før kjøp, slik at vi kan hjelpe deg med å velge riktig sett, og unngå slike kjipe feil.